Американският министър на правосъдието каза, че шефът на руската паравоенна група

...
Американският министър на правосъдието каза, че шефът на руската паравоенна група
Коментари Харесай

САЩ скочи на Пригожин. Голямо обещание към Киев

Американският министър на правораздаването сподели, че шефът на съветската паравоенна група „ Вагнер “ Евгений Пригожин е „ военнопрестъпник “, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

" Мисля, че имаме повече от задоволително доказателства в поддръжка на мнението ми ", съобщи Мерик Гарланд по време на чуване в Сената.
-->
Групировката „ Вагнер “ „ носи отговорност за набези против украинци в Донбас, в това число за потреблението на пандизчии от съветски наказателни колонии като пушечно месо “, съобщи министърът.

" Това, което те правят, е невъобразимо, и ние би трябвало да създадем всичко по силите си, с цел да им попречим “, сподели още Гарланд, като даде обещание да помогне на украинското правораздаване да проверява тези закононарушения.

Генералният прокурор на Украйна Андрий Костин неотдавна разгласи, че стартира следствие на Пригожин за „ военни закононарушения “.

61-годишният предприемач, натрупал благосъстояние в ресторантьорския бизнес, наскоро призна, че през 2014 година е основал групата „ Вагнер “ и е основал „ плантация за тролове “, с цел да води пропагандни акции по интернет.

През 2018 година Пригожин беше упрекнат от Съединени американски щати за интервенция в изборите в страната през 2016 година

„ Вагнер “ е считана от Вашингтон за транснационална интернационална проведена незаконна група, сходно на италианската и японската мафия. Американски конгресмени упорстват тя да бъде избрана като „ терористична група “.

По време на чуването Гарланд сподели също, че Съединени американски щати са „ подкрепили “ европейските старания за основаване в Хага на „ интернационален координационен център за правосъдно гонене на закононарушението „ експанзия “, който би трябвало да стартира работа през лятото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР